miercuri, 18 decembrie 2013

Antrenament de ardere si tonifiere cu flotari - 300

Un antrenament foarte bun, care stimuleaza toata partea superioara, spate, piept, brate, umeri. Este
in totalitate creatia mea, l-am facut de cateva ori si chiar merge bine.  Atentie este un antrenament avansat. Depasiti-va limitele, trageti de voi orice sa fiti mai buni decat ieri
Ca la orice antrenament, incalzirea este sfanta. Va fereste de accidentari asa ca nu faceti superficial.
Incepatorii folositi pozitiile in care nu exista posibilitatea sa va raniti articulatiile. Incercati sa treceti prin toate chiar daca nu faceti cate v-ati propus pe serie ( ex 5,10 ), dar faceti cu intensitate. Daca alegeti serii de 5 flotari fiind la un nivel de incepator, targetul este 100-120 de flotari. 
Nu trebuie sa ramanem blocati pe flotarea clasica, diversitatea este cuvantul cheie. Ideea este sa folosesti pozitii diferite de prindere pentru a actiona aproape toate fibrele posibile si din diverse unghiuri. 
Suportii sunt foarte buni daca sunt pentru ca permit sa tii mainile in mai multe pozitii mai lejer. In lipsa lor se poate face cu palmele direct pe podea. 
Eu lucrez cu serii de 15, intr-un regim mai intens. Este un antrenament de ardere si tonifiere. Trebuie sa transpirati.   De regula se face cu 1/3 din seria maxima pe care o poti executa, in cazul meu 45-50 deci am ales 15. Intre serii de regula 15-30 de secunde pauza, functie de nivelul la care va aflati. 

Prima linie  e cu mainile in zona abdomenului apropiat de corp

A doua linie e cu mainile in zona pieptului - apropiat ( poz 3,4,5), latimea umerilor, departat

A treia linie este cu mainile in zona umerilor - - apropiat ( poz 3,4,5), latimea umerilor, departat

In fiecare linie incercam cele 6 pozitii de prindere, daca este posibil din punct de vedere articular. 
Sigur gasim minim 20 de pozitii diferite  sa facem 300, daca nu faceti cat de multe diferite si pana la 300 mai faceti ce pozitii doriti. Cu serii de 15 poti face spre 400 maxim.

 Pozitia 1 este cu podul palmei tintind spre zona capului, paralel cu corpul. Atunci cand ne mutam spre piept sau umeri daca nu suntem destul de mobili e foarte greu de realizat. Daca resimtiti dureri de ligament/os ... sariti la urmatoarea pozitie mai lejera din punct de vedere articular



Pozitia 2, mutam 45 grade invers acelor de ceasornic









Pozitia 3, mutam in acelasi sens, podul palmei arata perpendicular pe corp









Pozitia 4 , mutam in acelasi sens 45 de grade









Pozitia 5 , podul palmei arata spre picioare, paralel cu corpul











Pozitia 6 , mai mutam 45 de grade


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu